Violet Ray

WEER TERUG.

De Violet Ray is een eenvoudig en fantastisch apparaat met zeer bijzondere therapeutische kwaliteiten.  Zeer geschikt voor zelfbehandeling van vele klachten en ook schoonheids-behandelingen. De Violet Ray is geen moderne vinding maar dit apparaat werd vooral in de USA gebruikt van het begin van de jaren 1900 tot de tweede wereldoorlog toen de invloed van de commercie van de medische industrie het gebruik vrijwel geheel verdrong. Het was een wonderbaarlijk apparaat wat in sommige artsenpraktijken aanwezig was en door mensen thuis werd gebruikt. De toegepaste techniek is natuurlijk in onze tijd sterk verbeterd maar aan het principe is niets veranderd. De Violet Ray is voortgekomen uit de, door de grote natuurkundige TESLA, ontwikkelde technieken om hoge spanningen te kunnen opwekken. 

De Violet Ray eenvoudig verklaard. 

De Violet Ray maakt gebruik van een soort statische elektrische lading (zoals u die bijv. bij een elektrisch  geladen haarkam ervaart wanneer deze knettert in het haar). Deze elektrische lading heeft een hoge spanning en trillingsfrequenties maar er is bijna geen  stroom. Bij de Violet Ray wordt deze lading met een mengsel van trillingsfrequenties van 50 Hz tot hoger dan 100000 Hz  opgebouwd en door een elektrode van glas overgedragen op de huid. Deze glazen elektrode bestaat uit een vacuümbuis gevuld met weinig neongas of argongas. 

Het gas in de glazen buis licht bij het gebruik op met een kleur die van violet- tot roze oranje kan zijn (afhankelijk van gebruikte gassamenstelling en frequenties). Hiervan is de naam Violet Ray (Violette Straal) afgeleid. Het gebruik is volkomen pijnloos en toch doordringend en effectief en kan op alle lichaamsdelen worden gebruikt met de daarvoor aangepaste elektroden. De glazen buis-elektrode wordt op de blote huid gedrukt of op een dunne laag kleding.

De Violet Ray is het vaak het effectiefst wanneer deze niet op de blote huid wordt toegepast maar wanneer de huid bedekt is, dus door dunne kleding heen. Je hoort soms de hele kleine vonkjes van het glas dan knetteren op de kleding en de huid en dit geeft een prettig tintelend gevoel. Dit is een zeer prettige bijkomstigheid, want men hoeft niet uit de kleren maar moet alleen niet dik gekleed zijn. De Voilet Ray werkt meestal snel als pijnverdrijver. Het effect is vaak tijdens de behandeling al merkbaar. Meestal treedt de reactie op na de behandeling waarbij men soms nog dagen een aangename warmtereactie voelt in het behandelde gebied.  

De Violet Ray heeft, op de juiste manier toegepast, een diep inwerkende invloed op de bloedsomloop  en  het zenuwstelsel. 

Uit mijn tientallen jaren praktijkervaring als acupuncturist en natuurgeneeskundig therapeut blijkt mij dit wel een van de meest veelzijdig en bijzonder werkzame apparaten toegepast in de gezondheidszorg. Ik heb vroeger met dit apparaat meer dan 1 jaar uitvoerig gewerkt maar de Violet Ray was kostbaar en moeilijk te verkrijgen. Tegenwoordig wordt het apparaat weer produceerd in het buitenland. Het is zo eenvoudig in gebruik en kan tegelijkertijd zo'n ingrijpende invloed op de lichaam hebben. Wanneer we ook nog de huidige kennis van de energetische geneeskunde gebruiken (zoals acupunctuur) bij de toepassing van de Violet Ray dan geeft dit apparaat heel veel mogelijkheden voor zelfbehandeling.

De fysiologische uitwerking van de Violet Ray. 

De Violet Ray werkt op het bloed, de bloedsomloop, het zenuwstelsel, cellen en weefsels. Het verbetert alle voedingsprocessen: de zuurstofvoorziening van de cel en  toename van de uitscheiding. Deze eigenschappen zijn vooral verantwoordelijk voor de grote kracht van de Violet Ray als een prikkel om verlichting te geven aan ziekten en aan een herstel tot een normaal, gezond functionerend lichaam. 

Men voelt absoluut geen pijn wanneer men de glazen buis stevig op de huid of kleding drukt alleen wat warmte wordt waargenomen. De intensiteit is met het apparaat te regelen.

Het effect van de glazenbuiselektrode:

1. Toename van de bloedtoevoer naar een bepaald gebied. 

2. Toename van zuurstof in het bloed. 

3. Toename van uitscheiding van de afvalprodukten. 

4. Toename van de lichaamswarmte zonder dat er koorts ontstaat. 

5. Plaatselijke ontsmetting van de huid door de ozon die vrijkomt in de lucht rond de glazen buis.  

Wilt u uitvoerige informatie:  http://www.colloidaalzilver.nl/pag150.html

Voor de Voilet Ray behandeling behoeft men zich niet te ontkleden en is ook prachtig alternatief voor de Guasha therapie. Na verschillende verkrijgbare merken op hun werking en deugdelijkheid te hebben getest hebben we een apparaat gevonden wat goed voldoet en niet te duur is. U kunt dit bij ons huren of kopen. U kunt desgewenst ook in mijn praktijk een persoonlijk behandeladvies krijgen of langs komen op mijn gratis spreekuur.

De Violet Ray is te huren voor € 8,00 per week inclusief uitvoerige brochures voor gebruik bij talrijke klachten en aandoeningen.  Deze brochures zijn: 

Toepassing van de Violet Ray bij gewrichtspijn of -ontstekingen of reumatische pijn. (nek, schouder, rug, elleboog, pols, knie, heup)

Toepassing van de Violet Ray bij huidaandoeningen. (erysipelas, eczeem, jeuk, urticaria, acne, wratten, puisten, furuncels, psoriasis)

Toepassing van de Violet Ray bij diverse aandoeningen ( verkoudheid, koorts, hoesten, astma, hoofdpijn, maagpijn, overgeven, buikpijn, opgeblazen buik, diarree, constipatie, verstopping, blaasontsteking,  angina pectoris, hartkloppingen, slapeloosheid, menopauze ).

Wilt de bovengenoemde brochures ontvangen dan kunt u deze via de winkel op deze site bestellen.

 

Hieronder ziet een foto van een advertentie uit de jaren 1920 in de USA.

 

 

Dit is een advertentie uit de jaren 1920 in de USA.