Gebruiksaanwijzing zilverwater

Gebruik van Colloïdaal Zilverwater.

Gebruik van Colloïdaal Zilverwater.
Zilver werkt al bij hele kleine hoeveelheden. Men adviseert daarom 15 tot 25 µg zilver per theelepel. Bij oplossingen met de kleinste zilverdeeltjes komen we hiermee in het bereik van 6 tot 15 ppm. Bij oplossingen met wat grotere zilverdeeltjes zitten we dan in het bereik van 3 tot 5 ppm. Het water wordt dan meestal een beetje geel.
De Amerikaanse gezondheidsnorm t.a.v. maximale dagelijkse belasting van toegevoerde voedingsbestanddelen geldt voor zilver 350µg per dag voor een persoon van 70 kg. 
Bij de aanbevolen dagdosis colloïdaal zilverwater volgens onderstaande tabel komen we uit op 10 tot 18% van de maximaal gestelde norm voor zilver en voldoen dus ruim binnen deze norm.

Het gebruik van zilverwater met een concentratie van ca 6-15 ppm zilver .
Gebruik de onderstaande dosering met als uitgangspunt lichaamsgewicht..
   5-12 kg - 3 maal daags  1/2 theelepel
12 - 35 kg - 3 maal daags  1 theelepel
35 - 50 kg - 3 maal daags  1 1/2 theelepel
50 - 60 kg  - 3maal daags   2 theelepels
60 - 70 kg  - 3 maal daags  2 1/2 theelepels
70 - 80 kg - 3 maak daags   3 theelepels
80 - 100 kg - 3maal daags   3 1/2 theelepels
100-120 kg -3 maal daags  4 theelepels

Een theelepel is ca 15 druppels.
Kinderen wordt aangeraden 3-4 glazen water per dag te drinken, volwassenen  6 glazen water per dag. De opgehoopte afvalstoffen die vrijkomen en worden uitgescheiden kunnen soms een reactie geven van vermoeidheid, lichte hoofdpijn of lichte diarree. Deze klachten verdwijnen na enige tijd.
Er is geen gevaar bekend bij zwangerschap. Veel water drinken en diep ademhalen om de lymfecirculatie te bevorderen.

Voor het systematische toepassing mag zilverwater onverdund, of met water verdund worden ingenomen. Daarbij is het aan te raden dit bovendien een tijdje onder de tong te houden. Het colloïdale zilver wordt dan door de mondslijmheid onder de tong in het bloed opgenomen. 

Moet zilverwater vooral in de mond of keel worden gebruikt dan is het zinvol met verdund of onverdund zilverwater te gorgelen of te spoelen.

Moet het zilverwater in de darm werkzaam zijn dan moet het snel met veel water opgedronken worden zodat het zilver niet voortijdig door andere slijmvliezen wordt opgenomen. Daarnaast is  het nuttig de darmflora door Biogarde yoghurt e.d. te herstellen.Colloïdaal zilver kan heel goed op de huid worden toegepast. Maak het betroffen gebied vochtig met colloïdaal zilver en laat het 10 minuten inwerken. Uitgangspunt is 3 maal  per dag eventueel  vaker of minder als dat nodig is.
Op puisten en wratten kunt u een kompres van watten gedrenkt in zilverwater leggen en deze met een pleister of verband op zijn plaats houden.
U kunt ook wat glycerine bij de drogist halen en hieraan 10 % colloïdaal zilverwater toevoegen. Met dit mengsel kunt u de huid prima behandelen.

Oog-, oor- en neusdruppels.
Doe 1-2 druppels direkt in het oog, oor of neus al waar het nodig is 3 maal daags. Het aantal keren per dag kunt u al naar omstandigheden opvoeren of verminderen.

Ogen: Colloïdaal zilver is ook als compres toen te passen.
Neus: U kunt colloïdaal zilver toevoegen aan een eierdopje water en dit door de neus opsnuiven. Of met een pipetje in uw neus spuiten. 
Oren: 3 maal daags wat druppels in de oren.Ook veilig bij baby’s! Een watje gedrenkt in zilverwater in het oor stoppen werkt ook goed.
Dieren: Gebruik volgens  bovenstaande gewichtstabel. U kunt het toevoegen aan het drinken of over het vlees. Bij voorkeur geen blanke metalen bak gebruiken. Geemailleerd metaal, aardewerk of kunstof kan wel.