Zilverwater 10 ppm

De herontdekking van een super-antibioticum?

Colloïdaal zilver, blijkt een krachtig, natuurlijk antibioticum te zijn. Werkend als een katalysator verstoort het een enzym dat eencellige bacteriën, en rottingsbacteriën nodig hebben voor hun  zuurstofstofwisseling. Het resultaat is destructie  van de ziekte veroorzakende organismes in lichaam en voedsel. De dodende werking op ziekmakende organismes begint al bij de concentratie van 1 deel zilver op 1 miljoen delen water. Een verdunning  van 6 delen zilver op 1 miljoen delen water is voldoende om heel veel soorten ziekmakende bacteriën te doden.  PPM betekent  parts per million = het aantal delen zilver per miljoen delen water. Dus 10 ppm betekent 10 delen zilver per miljoen delen water.

Zilver werkt zonder kwaad te doen aan dierlijke enzymen of onderdelen van de dierlijke chemie. Colloïdaal zilver blijkt  daarnaast ook nog een stimulans te zijn voor het afweersysteem om de ziektekiemen te vernietigen. 

Zilver was al minstens 1200 jaar bekend als een bacteriebestrijder. Onze grootouders in verschillende werelddelen maakten van de zuiverende werking van zilver gebruik. Bij de vroegere adel en koningshuizen werden zilveren bekers en schalen gebruikt omdat dat beter voor de gezondheid bleek. Voedingsmiddelen die in zilveren bussen werden bewaard bleven langer goed. Zilveren munten werden in de melk gestopt om deze bij kamertemperatuur langer vers te kunnen houden. Wist u dat vroeger in veel laboratoria ( tot ca. 1970) glazen kweekschalen voor bacteriën werden gesteriliseerd door er een zilveren plaat in te leggen? 

Zilverwater 10 ppm bestaat uit gedestilleerd water met daarin opgelost zilver 99,99%  en voldoet in de praktijk bij alle toepassingen en is daarom onze standaard sterkte.

Zilverwater bevat colloïdaal zilver en ionisch zilver. De verhouding tussen colloidaal en ionisch zilver kan nog wel eens verschillen afhankelijk van de fabricagemethode en de sterkte van de oplossing. De praktijkervaring vanaf 1997 wijst niet uit dat dit duidelijk een invloed heeft op de werking van zilverwater. Onze standaard zilverwater 10 ppm heeft meer dan 60 % colloidaal zilver. De kleur van het zilverwater kan soms wat wisselen van kleurloos tot heel licht geel, dit wordt o.a. veroorzaakt door de wel eens wisselende eigenschappen van het gebruikte gedestilleerde water.(bijv. de pH van het water).