Afa-algen

"Afa-algen"
Een zeer bijzondere aanrader om uw vitaliteit aanzienlijk te verbeteren, en tevens het afweersysteem en vooral de hersenen duidelijk merkbaar beter te laten functioneren.

De blauwgroene oeralg uit het Klamath meer, die vanwege haar Latijnse benaming (Aphanizomenon flos aquae) afa-alg wordt genoemd, wordt in vele vakpublicaties en boeken bestempeld als “het perfecte super-levensmiddel van de natuur”. Zoals vele onderzoeken aantonen, is deze zoetwateralg een ideale verrijking van het dagelijks menu. Als wildgroeiend totaalorganisme heeft zij een hogere voedingsstofdichtheid dan ieder ander bekend levensmiddel. Door haar rijkdom aan vitaalstoffen brengt de alfa-alg mogelijke tekortsymptomen in evenwicht, en het lichaam kan de in haar wonende geneeskracht beter ontvouwen.


In het Klamath Lake op 1400 meter hoogte groeit de blauwgroene afa-alg. De afa-alg is een natuurlijk voedingsmiddel dat een totaalwerking heeft op lichaam, ziel en geest. De hier aangeboden afa-alg wordt op zorgzame wijze geoogst en met gebruik van de Refractance Windom TM technologie gedroogd. Bij dit nieuwe droogprocédé wordt de waardevolle samenstelling aantoonbaar nog beter behouden dan bij het tot nu toe gebruikelijke vriesdroogprocede. In de vorm van poeder en pastilles staat de alg ons met jarenlange houdbaarheid ter beschikking. Met wat water of groentesap is deze zoetwateralg uniek in haar lichte verteerbaarheid en assimilatievermogen. 95% van de voedingsstoffen kunnen zoals ze zijn direct door het lichaam worden gebruikt.

Reeds 1,5 gram van de gedroogde alg dekt de complete lichaamsbehoefte aan alle acht essentiële aminozuren. Niet alleen kwantitatief, echter ook kwalitatief. Dit komt doordat de samenstelling van de aminozuren gelijk is aan die van het menselijk lichaam en daardoor in haar behoefte voorziet. De afa-alg bevat alle mineralen en sporenelementen die het menselijk lichaam nodig heeft., en dit in een samenstelling die als “maatwerk” in haar behoeftes voorziet. Alle mineralen en overige vitale stoffen ondersteunen elkaar onderling in hun werking. Het menselijk lichaam kan het eiwit van de afa-alg veel makkelijker opnemen dan dierlijk eiwit. Bovendien vormt zij geen eiwitafval in de darmen. Daarin onderscheidt zich de afa-alg van alle plantaardige en dierlijke eiwitbronnen.

Tot nu toe werden meer dan 40 (!) mineraalstoffen geanalyseerd die aan enzymen zijn gebonden en daardoor eveneens bijzonder makkelijk door het lichaam kunnen worden opgenomen. De afa-alg bevat waardevolle onverzadigde vetzuren, zoals gammalinolzuur, één van de meest waardevolle, meervoudig onverzadigde vetzuren in de moedermelk, die tot nu toe slechts in weinig levensmiddelen is aangetroffen.  
Als enig levensmiddel bevat ze hetzelfde spectrum aan actieve essentiële vetzuren als moedermelk, alsook Peptide(“Substantie P”) dat het immuunsysteem versterkt. Tevens bevat de afa-alg EPA- en DHA-vetzuren (sleutelsubstanties voor de vorming van menselijke hersenen), alle vitamines- waaronder in slechts 1,5 g de voor de vegetariër zo belangrijke vitamine B12 in voldoende hoeveelheid- en meer chlorofyl dan in ieder ander levensmiddel. Door de uitgeputte grond, de belasting van het milieu, de te vroege oogst en de vele andere factoren garandeert zelfs een gezonde voeding niet voldoende vitale stoffen. Een toenemend aantal bekende geneeskundigen en voedingsdeskundigen meldt een ontoereikende verzorging door foutieve en gebrekkige voeding. Heden ten dage moet men vier appels eten om aan het gehalte vitale stoffen van een appel uit 1990 te komen. Tegelijkertijd neemt de markt in kunstmatig vervaardigde vitamines en voedingssupplement een geweldige vlucht. De vraag is of deze preparaten werkelijk een alternatief zijn.

De werking op hersenen, geest en gemoed.

Bijna iedereen die de alg regelmatig inneemt, meldt een stemmingverbetering en ook voor de hersenen schijnt zij de ideale “brandstof” te zijn. De in de afa-alg in grote getale aanwezige biophotonen passeren ongehinderd de bloed-hersen-slagbomen en wandelen direct de hersenen binnen, waar ze helpen neuronale dwarsverbindingen tussen de hersenhemisferen te bouwen.. Dit maakt ons wakker, meer intuïtief, evenwichtiger en creatiever. EEG-metingen in het kader van een placebogecontroleerde studie aan de Universiteit van Mexico tonen aan, dat de afa-alg specifieke delen van de hersenen stimuleert. Uit de metingen van de hersenstromen laat zich een verbetering van de hersenintegratie afleiden en verdere tests laten zien, dat die delen van de hersenen die met concentratiestoringen, depressies, prikkelbaarheid, slecht geheugen en slaapstoornissen in verbinding staan, beter met elkaar verbonden zijn.  


Toepassing en dosering.
Wij leveren de algen in tabletten van 250 mg. Voor kinderen kunt u de tabletten eventueel fijn maken. Kinderen nemen de algen het liefst in een zoete bananenyoghurt, in appel- of perendiksap. Aangezien vitamine C de chlorofylstructuur aantast  is het raadzaam de algen niet met sterk vitamine C- rijke vruchten of dranken in te nemen. Tabletten zijn op reis praktisch. De beste werking verkrijgt men door inname van de algen op de nuchtere maag in/met wat water. Neemt men de algen in de late namiddag of ‘s avonds, dan wordt men in de regel zo monter, dat men mogelijk niet inslaapt. Wie bijtijds slapen wil, dient hiermee rekening te houden. Een regelmatige inname is zinvol. De meeste mensen hebben 1-2 gram per dag nodig: een matig volle theelepel poeder of 6 pastilles komen overeen met 1,5 gram. Kinderen hebben minder nodig: voor zuigelingen is een mespuntje voldoende, vanaf 2 jaar 0,5 gram en vanaf 5 jaar 1 gram. In geval grote belasting of bij intensieve sportbeoefening kan de dosis ook verhoogd worden. De ‘juiste’ hoeveelheid is individueel verschillend. Een overdosering heeft in de acclimatietijd hoogstens eenmalig diarree tot gevolg.

Belangrijk: Vrouwen die tijdens de zwangerschap en in de periode van borstvoeding de algen willen beginnen in te nemen, dienen te overleggen met een met algen ervaren arts of deskundige. Het organisme kan tijdens de eerste maanden waarin de algen worden ingenomen, de opgeslagen gifstoffen in het lichaam verhoogd gaan uitscheiden. Deze afvalstoffen kunnen dan via de placenta of de moedermelk het kind belasten.  


Kinderen, volwassenen en oudere mensen.

Van de brede totaal werking van de afa-alg kunnen kinderen en volwassenen profiteren waardoor men prettiger kan functioneren en zowel lichamelijk als geestelijk betere prestaties levert. Oudere mensen eten vaak minder en kunnen de voedingsstoffen uit het eten slechter opnemen. Hierdoor worden ze ook getroffen door een tekort aan vitale stoffen. Veelal ontbreken vitamine C, zink, bètacaroteen, vitamine B1 en B12, foliumzuur, gammalinolzuur, magnesium, molybdeen, chroom, calcium en ook ijzer. Het complete organisme van de afa-alg bevat deze stoffen in licht verteerbare vorm. Chlorofyl en het schaarse, immuunsysteemstimulerende phycocyanin (blauwe kleurstof) zijn slechts twee van de elf kleurstoffen, die als natuurlijke anti-oxidanten het organisme in de strijd tegen vrije radicalen ondersteunen. De afa-alg bevat onder ander 60 tot 70 % plantaardig eiwit (meer dan ieder ander levensmiddel), 12 van de meest belangrijke vitamines (2g afa-alg bevat meer bètacaroteen dan 1 wortel!), de belangrijkste mineraalstoffen in ideale samenstelling, belangrijke essentiële onverzadigde vetzuren (vitamine F) en 3 % chlorofyl. Door de gunstige beïnvloeding van zuren-basen-balans wordt verzuring voorkomen. Afa-algen zijn momenteel alleen verkrijgbaar in tabletten.